Hout imitatie

January 3, 2012
Het geheim van de Smith
Comments Off on Hout imitatie

Houtimitaties worden al eeuwen lang toegepast . Soms heeft men dat geheel niet in de gaten omdat de houtimitaie veelal werd toegepast op deuren, lambriseringen of trappenhuizen die reeds van echt hout gemaakt waren.

Maar waarom deed men het dan?? Misschien was het mode? Of decadentie?

Er werd wel vaak gekozen voor een duurdere imitatie -hout soort dan het hout waarop geschilderd werd. Nu we tegenwoordig MDF (geperste houtpap) hebben, is en blijft het ook nu nog  zeker de moeite waard om hier een mooie hout of marmerimitatie op te schilderen.

In 1998 haalde ik mijn diploma voor de restauratie opleiding; Oude technieken o.a. voor het imiteren van hout en marmer. Omdat ik de traditionele methode geleerd heb, d.w.z. het maken van je eigen olieverf vind ik deze nog steeds het mooist, maar door de jaren heen heb ik ook een manier gevonden om in watergedragen verven te werken.


Hout imitatie Hout imitatie Hout imitatie Hout imitatie
loading..